Over Nicky Iris

Monique Dekker = Nicky Iris

In 1992 rondde ik de Fashionopleiding bij Bob Molenaar in Amsterdam af en ondanks dat mijn zakelijk leven zich in een andere richting bewoog, ben ik mij altijd bezig blijven houden met het creëren van mooie dingen. Ik beleefde veel plezier aan het ontwerpen van kleding, tassen en kettingen en aan het inrichten van interieurs. Het ging me hierbij niet alleen om het creëren van mooie dingen; het moest ook functioneel zijn, én andere mensen mochten er ook van genieten.

In mijn zakelijk leven zette ik voor organisaties nieuwe afdelingen op en zette ik nieuwe producten en concepten in de markt. Hierbij zocht ik altijd balans tussen sfeer en creativiteit en het aansturen en enthousiasmeren van groepen mensen. In 2002 leidde dit er toe dat ik een eigen dienstverlenende organisatie -met een mooi concept voor een gemeente- succesvol in de markt kon zetten en aansturen.

Daarnaast richtte ik in 2009 samen met mijn man een professionele biologische kookstudio "De Kooksalon" in, waarin hij zijn enorme passie voor koken kwijt kan. Inmiddels komen hier mensen en bedrijven uit heel Nederland met veel plezier heerlijk koken.

Mijn passie voor het creëren van mooie dingen zorgde er in 2013 voor dat ik naast mijn dienstverlenende bedrijf op kleine schaal met een eigen dameskledinglijn onder het label Nicky Iris startte. Deze kleding, die ik ook zelf graag draag, is gebaseerd op het wikkelen. Mits je hiervoor de juiste stof kiest, zorgt dit voor mooi vallende kleding, die sierlijk en vooral heel vrouwelijk is. Dat wikkelen en gebruik van mooi vallende stof is iets dat mij al vanaf mijn vroege jeugd heeft gefacineerd tijdens mijn klassieke ballet lessen en waarvan ik mij toen al afvroeg waarom deze kleding niet gemaakt werd voor dagelijks gebruik.

Inmiddels heb ik met mijn ontwerpen vele harten van eigentijdse en krachtige vrouwen van 18 tot 80 jaar veroverd. Zij dragen hun wikkelkleding bij allerlei gelegenheden; casual, zakelijk, feestelijk en op vakantie. Maar ook bij bedrijven in de wellness-sector en bij schoonheids- en kapsalons, wordt Nicky Iris gedragen. Het is ideale werkkleding omdat het vernuftige ontwerp veel bewegingsvrijheid geeft. De gebruikte stoffen komen uit de sport- en danswereld en zijn kleurecht, kreukvrij en kunnen goed tegen veel wassen.

Door het vernuftige comfortabele wikkelontwerp past deze kleding altijd!

In het atelier in Lambertschaag (in Noord-Holland ter hoogte van Medemblik) ben je van harte welkom van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 uur en 17:00 uur. Om een kijkje te nemen, om wikkelkleding te passen of om deze speciaal voor jou op maat te laten maken. Ons espresso-apparaat met verse Illy koffie staat altijd aan!
Voor de zekerheid kun je wel het beste even mailen of bellen (06) 546 560 65.


Noordeinde 61A
1658 CC Lambertschaag
In hetzelfde pand als kookstudio De Kooksalon