Over Nicky Iris

Heb jij dat ook wel eens?:
* dat je een wikkeljurk of wikkeltop/blouse vind die helemaal perfect zit maar na 1 keer wassen niet meer goed aansluit bij het decolleté? of
* dat dit mooie kledingstuk na 1 keer wassen super gekreukt is en daardoor ingewikkeld gestreken moet worden? of
* dat het na 1 keer wassen niet meer dezelfde kleur heeft? of
* dat je het helemaal zelf niet mag wassen en naar de stomerij moet brengen? of
* dat als je het mooie wikkeljurkje hebt gevonden het nooit meer voor de tweede keer kunt kopen? of
* dat het jou nooit past omdat je te lang bent (taille lager) omdat je te vol bent (te grote cupmaat) omdat je te veel omvang hebt (altijd wijde kleding moeten kopen), omdat je te kort bent (altijd alles te lang) of omdat je………?

En?............ wat is jouw ervaring?

Dit zijn nou precies de zaken waar ik ook tegenaan liep/loop en mede waarom ik ook ben begonnen met mijn eigen supervrouwelijke (vriendelijk) kledinglijn.
Gebruikmakend van soepel vallende stoffen (uit de sportwereld, voelen als een tweede huid) die je makkelijk en vaak kunt wassen gewoon in de wasmachine, die niet kreuken en kleurecht zijn en die snel drogen. Maar ook het model dat perfect aansluit (ook na 75 keer wassen) en dat je het model steeds weer opnieuw kunt kopen in verschillende kleuren/prints en zelfs op maat kan laten maken en dit telkens weer kan laten doen omdat wij jouw maten vastleggen.

En wie ben ik? :
Monique Dekker

Als jong meisje was ik naast creatief bezig zijn ook altijd aan het dansen; ballet, streetdance, jazzballet enz.. In deze wereld kwam ik in aanraking met mooie wikkeltops en wikkeljurken die gemaakt waren van de mooiste soepele stoffen. Toen al werd ik verliefd op het principe van het wikkelen en vroeg ik mij af waarom deze stoffen niet gewoon in het dagelijks leven konden worden gebruikt.

In 1992 rondde ik de Fashionopleiding bij Bob Molenaar in Amsterdam af en ondanks dat mijn zakelijk leven zich in een andere richting bewoog, ben ik mij altijd bezig blijven houden met het creëren van mooie dingen. Ik beleefde veel plezier aan het ontwerpen van kleding, tassen en kettingen en aan het inrichten van interieurs. Het ging me hierbij niet alleen om het creëren van mooie dingen; het moest ook functioneel zijn zodat iedereen er van kon genieten.

In mijn zakelijk leven zette ik voor organisaties nieuwe afdelingen op en zette ik nieuwe producten en concepten in de markt. Hierbij zocht ik altijd balans tussen sfeer en creativiteit en het aansturen en enthousiasmeren van groepen mensen. In 2002 leidde dit er toe dat ik een eigen dienstverlenende organisatie -met een mooi concept voor een gemeenten- succesvol in de markt kon zetten en aansturen.

Daarnaast richtte mijn man en ik in 2009 een professionele biologische kookstudio "De Kooksalon" op, waarin hij zijn enorme passie voor koken kwijt kan en ik de gasten ontvang als gastvrouw.  Inmiddels komen hier mensen en bedrijven uit heel Nederland met veel plezier heerlijk biologisch koken.

In 2013 ben ik op kleine schaal, naast mijn dienstverlenende bedrijf, met een eigen dameskledinglijn onder het label Nicky Iris gestart om zo volledig mijn passie te gaan volgen.

Doordat ik met mijn ontwerpen vele harten van eigentijdse en krachtige vrouwen van 18 tot 80 jaar heb veroverd is mijn passie mijn dagelijkse "werk" geworden, heerlijk!.
Al deze vrouwen dragen hun wikkelkleding op allerlei gelegenheden; casual, zakelijk, feestelijk, op vakantie enz. Maar ook bij bedrijven in de wellness-sector en bij schoonheids- en kapsalons, wordt mijn ontwerpen gedragen


In onze boutique in Lambertschaag (in Noord-Holland ter hoogte van Medemblik) ben je van harte welkom van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 uur en 17:00 uur. Om een kijkje te nemen, om wikkelkleding te passen of om deze speciaal voor jou op maat te laten maken. Ons espresso-apparaat met verse Illy koffie in de Kooksalon staat altijd aan!
Voor de zekerheid kun je wel het beste even mailen of bellen (06) 546 560 65.

Voor als je alvast een kijkje wilt nemen in ons bedrijf.

Noordeinde 61A
1658 CC Lambertschaag
In hetzelfde pand als kookstudio De Kooksalon