Alle stoffen die gebruikt worden voor onze wikkelkleding is gecombineerd met een polyester (zie hieronder alles over deze polyester) en al onze basic wikkels zijn gemaakt van stof die ook in de sport- en danswereld worden gebruikt nl:
Kwalitatief hoogwaardige, kleurechte en soepelvallende stof die niet kreukt, makkelijk vaak te wassen is en snel droogt. Ideaal om heel vaak te dragen en ook mee te nemen in de koffer tijdens vakantie en/of zakenreis. Maar ook zeer geschikt als bedrijfskleding voor schoonheidsspecialisten, kapsters en wellnesscentra.

Wasvoorschriften:

Alle wikkelkleding kan gewassen worden in de wasmachine tot maximaal 30 graden. Aan te raden is om de wikkelkleding in een apart waszakje te doen en niet al te veel zeep te gebruiken. Op deze manier blijft je wikkelkleding lang mooi. Zelfs onze basic wikkels kunnen op deze manier wel tot maximaal 75 keer gewassen worden en mooi blijven mits het bij het dragen niet te zwaar belast wordt. Bovendien kun je alle wikkelkleding na het wassen gewoon ophangen of neerleggen en is het heel snel droog en kreukt het niet.

Materialen:
Nicky Iris werkt voornamelijk met stoffen waarin hoogwaardige polyester verwerkt is om de volgende reden:

Schrik niet het is niet de polyester van de jaren ’80 en ’90 die gebruikt werden in de trainingspakken en glansbloesje meegemaakt. Gelukkig heeft de techniek sindsdien niet stilgestaan en er is met name de laatste tien jaar heel veel verbeterd aan de kwaliteit van polyester. Sterker nog, je draagt waarschijnlijk veel vaker polyester dan je zelf denkt. En met plezier ook nog! Wist je bijvoorbeeld dat de allerbeste sportmerken ter wereld polyester gebruiken om die fijne, lichtgewicht ademende hardloopshirt van te maken? En ook de grote modemerken werken bijna allemaal met polyester omdat deze stof handelbaar is: kreukt niet, kleurecht is en heel vaak te wassen en te dragen is.

Zet je vooroordelen even overboord en denk niet terug aan die oververhittende kleding die je ooit droeg. Oftewel vergeet het ‘oude polyester’ en lees over de fijne eigenschappen van polyester in de 21e eeuw.

Polyester is een ademend:
Sommige mensen zweren bij natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld katoen en linnen, omdat ze vocht opnemen en goed aanvoelen op het lichaam. Dat kan inderdaad een voordeel zijn en is prettig als je slaapt of slechts gemiddeld zweet. Maar zweet je veel, dan weet je dat deze stoffen zorgen voor natte en donkere vlekken op je kleding. Niet zo charmant. Polyester of polyamide (het zusje van) nemen juist geen vocht op, maar sturen het naar buiten. Zo kan vocht verdampen zonder dat het vlekken achterlaat. Bijkomend voordeel is dat je het ook niet koud krijgt, bijvoorbeeld na het sporten of wanneer op een warme dag de zon verdwijnt of de avond valt. Dat vocht is namelijk allang weg en gaat niet vervelend klam aanvoelen. De polyesterkwaliteiten die wij in onze shop verkopen, zijn ontwikkeld door de meest toonaangevende stofproducenten ter wereld en worden toegepast door de grootste sportmerken. Zweten in onze polyesters? Gegarandeerd niet!

Polyester is kleurvast:
Kijk eens in je kledingkast. Je shirts en jurkjes van katoen en viscose zijn na een aantal wasbeurten ongetwijfeld de diepte van hun oorspronkelijke kleur verloren. Wanneer je kiest voor polyester zal dit niet gebeuren, zelfs niet wanneer je je jurkje in de volle zon te drogen hangt. De kleurechtheid van polyester is zo goed omdat de stof pas op een zeer hoge temperatuur smelt. Daarom kunnen betere printtechnieken gebruikt worden dan bij veel andere stofsoorten. Deze zijn perfect bestand tegen invloeden van buitenaf (zon, wassen, strijken) en behouden zelfs bij intensief gebruik hun kleur. En de kleuren zijn sowieso vaak veel intenser en sprankelender!

Polyester is kreukvrij:
Verreweg de meeste polyester- en polyamidestoffen zijn nagenoeg kreukvrij. Dat is fijn tijdens het dragen. Denk maar eens aan je linnen rokje of je zijden blouse die in no time vol helemaal kreukt. Daar kan je spuitbus stijfsel die je bij het strijken gebruikt, echt niet tegenop. Zoiets zal je met polyester niet gebeuren. Je ziet er de hele dag verzorgd uit. Bijkomend voordeel is ook dat polyester na wassen nauwelijks gestreken hoeft te worden. Zeker wanneer je je jurk of blouse vochtig uithangt, is het niet nodig. In onze shop vind je speciale polyesterkwaliteiten die  volledig travelproof zijn en dus nooit kreuken. Ideaal als je veel reist of gewoon helemaal geen zin in strijken hebt (wat wij ons prima kunnen voorstellen!).

Polyester blijft heel lang mooi:
Je las net al over de kleurafname bij veel natuurlijke stofsoorten, waarvan je bij polyester geen last hebt. Datzelfde geldt voor de pasvorm, die vanwege de stabiele polyestervezel erg lang goed blijft. Wanneer je kiest voor polyester in je jurkje of kledingstuk, weet je dus dat je er lang van kunt genieten. Zeker wanneer je je kleding met zorg wast, zal de uitstraling perfect blijven.

Hoe vind je goede kwaliteit polyester? In iedergeval bij Nicky Iris:
Men denkt vaak: polyester is goedkoop en wordt dus met name gebruikt door goedkope merken. Dit is deels juist. We zien het nog steeds wel bij merken en kledingketens met massaproductie. Ze gebruiken ‘ouderwetse’ polyesterkwaliteiten om kleding zo goedkoop mogelijk te houden. Ontzettend jammer, want daarmee doen ze het imago van polyester onterecht schade aan! Kwalitatieve polyester herken je allereerst aan de manier waarop deze aanvoelt. Stevig, maar luchtig en licht tegelijk. Hoogwaardige polyester heeft over het algemeen ook weinig glans (in tegenstelling tot de goedkope variant). Steeds meer merken kiezen bovendien voor een materialenmix waarin polyester is gecombineerd met andere stofsoorten. Dan heb je bijvoorbeeld de voordelen van katoen en polyester bij elkaar. In alle gevallen is prijs een goede raadgever. Exclusieve merken die polyester verwerken in hun kleding, werken samen met de hoogwaardige producenten die innovatieve en technisch doorontwikkelde polyesters maken. De uitstraling van deze stof heeft totaal geen overeenkomsten met wat jij waarschijnlijk van polyester vindt of wat de budgetketens gebruiken om hun kleding zo goedkoop mogelijk te houden.

Polyester en duurzaamheid:
Misschien verwacht je dat je uit het oogpunt van duurzaamheid beter kunt kiezen voor bijvoorbeeld katoen, wol of zijde in plaats van polyester. Toch is niets minder waar. Katoen is verreweg de grootste milieuvervuiler als het gaat om stofgrondstof, omdat de teelt van katoen bijzonder intensief is. En ook wol en zijde zijn allerminst milieuvriendelijk te vervaardigen en te hergebruiken. Polyester is minder schadelijk. Bovendien gaat kleding waarin polyester is verwerkt langer mee en is het eenvoudig te recyclen. Ook uit het oogpunt van duurzaamheid (zowel in je eigen kledingkast als in algemene zin) is polyester een verantwoorde keuze. Ons advies: zet je schroom overboord en probeer het gewoon. Het geavanceerde polyester van de 21e eeuw zal je niet teleurstellen!